Akrylové farby Solo Goya Triton — na maľovanie štetcom, špachtľou i valčekom

Akrylové farby Solo Goya Triton Acrylic si obľúbili mnohí umelci. Majú ľahkú, tekutú konzistenciu a využijete ich na rôzne povrchy. K dispozícii sú vo viacerých odtieňoch, z ktorých si môžete ich miešaním vytvoriť aj svoj vlastné. To ale nie je všetko, čo vám táto známa značka vo svojich farbách ponúka.

Pre rôzne štruktúry maľby

Akrylové farby Solo Goya Triton Acrylic môžete nanášať na podklad stierkou, špachtľou, syntetickým a prírodným štetcom aj valčekom. Použitý nástroj závisí od výslednej štruktúry maľby, ktorú chcete vytvoriť. Pre jemnosť týchto farieb ich môžete naniesť v tenkej vrstve tak, aby zostala viditeľná pôvodná štruktúra podkladu alebo farba, na ktorú nanášate nový odtieň. V takom prípade si farbu na palete mierne rozrieďte vodou a naneste syntetickým štetcom. Syntetický štetec s mäkkými štetinami je vhodný aj vtedy, ak chcete dosiahnuť jednoliaty, hladký povrch maľby s rovnomerne zafarbenými plochami.

Máte radi štruktúrované nanášanie farieb? V tom prípade použite štetce s prírodným vlasom alebo špachtľu. Farby Solo Goya Triton Acrylic sa pomocou špachtle dajú priamo na plátne miešať a zlievať do seba, čím vytvoríte efektne pôsobiace prechody medzi odtieňmi. Pomocou maliarskeho valčeka je možné vytvoriť na podklade jednoliatu vrstvu, ale aj jemnejšie efekty. Záleží len od množstva nanesenej farby. 

Akrylové farby Solo Goya Triton Acrylic pre pouring

Tieto farby sú ideálne aj pre techniku pouring, pomocou ktorej vytvoríte unikátne obrazy. Liatie akrylových farieb Solo Goya vás uchváti najmä pre ich výrazné odtiene. Na podklad si nalejete rôzne farby v tenkých vrstvách zmiešané s pouring médiom (v pomere 1:2) podľa toho, aký obraz chcete vytvoriť. Naliate farby môžete rozlievať pohybmi plátna. Výsledné dielo bude mať hladký povrch bez akýchkoľvek hrudiek.